Arama Motoru

Özel Arama

26 Ocak 2012

Rakamlarla Ankaragücü Karşılaşması


Spor Toto Süper Lig'in lideri Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan 22. hafta maçında Ankaragücü'nü 4-0'lık skorla mağlup etti. Puanını 50'ye çıkaran takımımız, en yakın rakiplerinin beşer puan önünde unvanını korumayı başardı.

Galibiyeti getiren golleri Gökhan Zan, Emre Çolak, Albert Riera, Yiğit Gökoğlan attı.

Karşılaşmanın öne çıkan rakamları ise şu şekilde oldu:

1 – Sezon başında takıma katılan Ceyhun Gülselam, Galatasaray’da ilk defa bir Süper Lig maçına ilk 11’de başladı. Ankaragücü maçına dek altı ayrı karşılaşmada toplam 29 dakika süre alan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, tek golünü eski takımı Trabzonspor’a atmıştı. Ligin birinci haftasındaki İstanbul BŞB maçında 62 dakika oynayan Çağlar Birinci ise 21 hafta sonra ilk kez süre aldı. Felipe Melo ve Tomas Ujfalusi, bu sezon ilk kez sonradan oyuna girdi.

3 – Galatasaray, Ankaragücü karşısında sahaya Florya Metin Oktay Tesisleri’nde eğitim gören üç oyuncuyla çıktı. Sağ kanat savunmasında görev alan Sabri Sarıoğlu, takım kaptanı olarak mücadele etti. Geri dörtlünün merkezindeki Semih Kaya, 90 dakika sahada kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısında oynayan Emre Çolak ise takımımızın ikinci golünü attı.

4 – Süper Lig’de son üç sezonda 22. hafta maçlarını sırasıyla 40, 47 ve 32 puanla geçen Galatasaray, dört sene sonra 50 puan barajını yakaladı. Takımımız, son şampiyonluğunu yaşadığı 2007-2008 sezonunun 22. haftasında 51 puanla liderlik koltuğuna oturmuştu.

5 – Spor Toto Süper Lig’in 22. haftası sonunda 50 puana ulaşan Galatasaray, en yakın rakipleriyle arasında beşer puan fark yarattı. İkinci sıradaki Fenerbahçe ile Beşiktaş, aynı sürede 45’er puan topladı. Sivasspor ise 37 puanla dördüncü basamakta yer aldı.

9 – Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında evinde Fenerbahçe’yi 3-1’lik skorla yendikten sonra puan tablosunun zirvesine çıkan Galatasaray, dokuz haftadır pozisyonunu koruyor.

12 – Galatasaray, bu sezon 22. lig maçında 12. kez kalesini gole kapadı. Sezon içinde MP Antalyaspor, Mersin İdman Yurdu, Beşiktaş ve Eskişehirspor ile golsüz berabere kalan takımımız, bu seride sırasıyla Eskişehirspor (2-0), Ankaragücü (3-0, 4-0), Kayserispor (2-0), Gençlerbirliği (1-0), Trabzonspor (3-0), Orduspor (2-0), Manisaspor (1-0) karşısında rakiplerine gol izni vermeyerek sahadan üçer puanla galip ayrılmayı başardı.

14 – Süper Lig’de 22 hafta sonunda 44 gole ulaşarak maç başına ortalama 2,0 gol üreten Galatasaray adına Ankaragücü karşısında Albert Riera ve Yiğit Gökoğlan, bu sezonki ilk gollerini attılar. Ligin devre arasında Manisaspor’dan transfer edilen Yiğit Gökoğlan, maçın son golüne adını yazdırarak sezon boyunca Galatasaray’da skora katkı yapan 14. oyuncu oldu. Johan Elmander’in sekiz golle en skorer isim olduğu takımımızda Selçuk İnan ve Milan Baros’un yedişer golü var. Felipe Melo, beş golle bu üç oyuncuyu takip ediyor. Emre Çolak, rakip fileleri üç defa havalandırdı. Engin Baytar, Kazım Kazım, Emmanuel Eboue ve Gökhan Zan, ikişer kez gol sevinci yaşadı. Birer defa skor kâğıdına ismini yazdıranlar ise: Albert Riera, Semih Kaya, Yiğit Gökoğlan, Ceyhun Gülselam ve Sercan Yıldırım.

18 – Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynadığı son altı lig maçını kazandı. Takımımız, sırasıyla Sivasspor (2-1), Fenerbahçe (3-1), Manisaspor (1-0), İstanbul BŞB (4-1), Karabükspor (5-1) ve Ankaragücü (4-0) önünde sahadan galibiyetle ayrıldı. Süper Lig tarihinde iç sahada üst üste en fazla maç kazanma rekoru da Galatasaray’ın elinde bulunuyor. 2000-2001 sezonunun 34. haftasında başlayan, 2001-2002 sezonu boyunca devam eden ve 2002-2003 sezonunun 13. haftasında sona eren seride takımımız, Ali Sami Yen Stadı’nda 25 maç art arda kazanarak tarihe geçmişti.

29 – Ligdeki 21 maçta 44 gol atarak en skorer takım olan Galatasaray, bu unvanı 37’şer golü bulunan Sivasspor ve Trabzonspor’un önüne geçerek aldı. Takımımız, aynı zamanda kalesinde gördüğü 15 golle de savunma kategorisinde rakiplerini geride bırakarak ligde en iyi averaja sahip ekip oldu. Toplamda +29 averajı bulunan takımımız, Süper Lig’deki 12 takımın attığı gol sayısından iyi averaj yakalamayı başardı. Galatasaray dışında ligde 29 gol üzerine çıkabilen beş takım var: Sivasspor, Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Gençlerbirliği. En iyi ikinci averajı yakalayan takım ise 36 gol atan ve kalesinde 20 gol gören Fenerbahçe: +16.

90 – Sezon başından itibaren Galatasaray’ın Süper Lig’de oynadığı 21 maçın tamamında toplam 1890 dakika forma giyen Selçuk İnan, Ankaragücü önünde 90 dakika dinlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı Yazınız Ve bir hesabınız yoksa ''ANONİM'' i seçiniz.Yorumunuzu gönderiniz