Arama Motoru

Özel Arama

13 Aralık 2011

Elmander: "Fenerbahçe maçı 1. sırada"


FENERBAHÇE MAÇI 1. SIRADA 
Fenerbahçe maçındaki atmosferi unutamadığını söyleyen Elmander, "Fenerbahçe maçında gerçekten mükemmel bir atmosfer vardı. Hayatımda bulunduğum en güzel atmosferdi. Bir kere de İsviçre milli takımında böyle bir ortamda bulunmuştum. Almanya'da 60 bin İsveçli vardı. Ancak bir sıralamaya koymak lazımsa Fenerbahçe maçı 1. sıradaydı. Tabi ki kariyerimde önemli derbiler gördüm. Ama Fenerbahçe maçı diğerlerinin çok daha önemliydi. Danimarka'dayken de önemli maçlar oynadım ama ilk sıra kesinlikle Fenerbahçe maçı var." dedi.
Ezeli rakiplerine karşı gol atarak "Gerçek Galatasaraylı" sıfatını aldığı hatırlatılan İsveçli yıldız, "Çok mutluyum böyle bir sıfatı kazandığım için. Zaten maçtan bir kaç gün önce şehir merkezine indiğimde taraftarlar gol attığımda gerçek bir Galataraylı olacağımı söylemişti. Gol atınca bu sebepten dolayı daha çok mutlu oldum." diye konuştu.

LİDERLİK EKSTRA MOTİVE EDİYOR 
30 yaşındaki golcü oyuncu ligde lider bulunmalarıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Tabi galibiyeti almak çok önemli ama galibiyetin sonunda lider olmak bizi daha çok motive ediyor, taraftarı daha çok mutlu ediyor. Bu yüzden lider olmak bizi ekstra motive ediyor.
Fenerbahçe maçında yaptığımız güzel ve pozitif şeyleri Tabzonspor maçına da taşıdık. Maçın başında bulduğumuz gol tabiki işimizi kolaylaştırdı ama daha sonrasında da iyi bir futbol ve güzel goller var. Bunların ardından da zorlu bir deplasmandan 3 puanla lider döndük."
Trabzonspor karşısında attığı goldeki gibi sol ayağını da iyi kullanabildiğini söyleyen ElmanderKazım Kazım ile yaptıkları gol sevincinin kendi aralarında bir şaka olduğunu söyledi. Elmander, Kazım'ın çok iyi ve değerli bir oyuncu olduğunu da sözlerine ekledi.

BAROS BENİ POZİTİF ETKİLİYOR 
Hangi sistemde daha faydalı olduğu sorulan tecrübeli isim, "Genelde 4-4-2 sistemine alışmış ve bu sistemde oynayan bir oyuncuyum. Ancak tabii ki bu hocamızın tercihi. Milan Baros'un varlığı da beni çok etkiledi. O da çok tehlikeli, sürekli mücadele eden, rakibi rahatsız eden bir golcü. Onun varlığı beni pozitif etkiliyor." diye cevap verdi.
Orduspor karşılısında liderliği sürdürmek isteyen golcü, "Ordu maçında da mutlaka zorlu bir maç bizi bekliyor. Burada her maç zor geçiyor, ordu maçı da öyle geçecektir. Sizin de söylediğiniz gibi bir teknik direktör değişikliği var. Teknik direktör değişikliği genelde takımları pozitif etkiler. Oyuncular kendilerini yeni çalıştırıcılarına beğendirmek için ekstra çaba sarfederler. Ama ne olursa olsun biz kazanmak ve liderliğimizi sürdürmek istiyoruz." dedi.
Elmander son haftalarındaki performansı ile ise, "Başkalarının beni değerlendirmesi dahil olur. Ama kendi adıma son haftalardaki formumdan memnunum" derken, önemli olanın takımın kazanması, taraftarlarının mutluluğu olduğunu ifade etti.

EMRE ÇOLAK MESSİ, SEMİH KAYA PİQUE 
Ujfalusi'nin takımın genç oyuncularınden Emre Çolak'ı Messi'ye, Semih Kaya'yı ise Pique'ye benzetmesi üzerine ise, Elmander "İkisi de çok yetenekli profesyonel oyuncular. Saha içindeki performanslarına da bakarsanız genç bir oyuncu gibi oynamıyorlar. Çok önemli bir rol oynuyolar, tecrübeli gibi oynuyorlar. İkisi de Pique ve Messi benzetmelerini hakediyorlar." diyerek takım arkadaşına hak verdi.

DEFANSİF ANLAMDA ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPIYORUZ 
Son 6 deplasmanda gol yemeyen sarı kırmızılıların ligde yakaladığı seriye de değinen Elmander:
"Tabii ki bu tip seriler ve galibiyetler takım içindeki havayı pozitif etkiliyor. Şimdi önümüzde iki maçımız var. İkisini de en iyi şekilde oynayıp üç puanla kapatmak ve lider tamamlamak istiyoruz ilk yarıyı.
Defansif anlamda çok önemli bir iş yaptığımız doğru. Bu da istatistiklere yansıyor zaten, deplasmanda 6 maçta gol yememek çok önemli. Takım olarak birlikte oynamanın önemini biliyoruz. Savunma oyuncularımız atağa çıktığında defansa yardım ediyoruz. Antrenmanlarda çok iyi çalışıyoruz. Tabi ki defans hattımızda da çok önemli isimler var. Örneğin Ujfalusi çok iyi oynuyor, takımı organize ediyor"

VAN BASTEN HAYRANIYDIM
Yaz aylarında İsveç ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan tecrübeli oyuncu, turnuvadaki şanslarını ise "Mutlaka zor bir grup ve zor maçlar bizi bekliyor. Biliyorsunuz, ilk maçımız Ukrayna'yla. Onlar da kendi evinde oynuyorlar. Çok zor maçlar oynayacağız, iyi oynamamızın yanında şansa da ihtiyacımız var" cümleleri ile değerlendirdi.
Kendisine bir idol belirlemediğini belirten Elmander, küçükken bir Van Basten hayranı olduğunu söylerken, faal futbolculardan da Messi ve Ronaldo gibi yıldızlara çok büyük bir saygı duyduğunu dile getirdi.
Röportajın son kısmında Galatasaray taraftarlarını öven Elmander, "Böyle bir taraftar grubuna sahip olmaktan dolayı çok mutluyum. Tabi onlara hediye ettiğimiz Fenerbahçe galibiyeti ve liderlik onlar için çok önemli olduğuna eminim. Bugüne kadar bizleri hiç yalnız bırakmadılar, bundan sonra da bırakacaklarını sanmıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı Yazınız Ve bir hesabınız yoksa ''ANONİM'' i seçiniz.Yorumunuzu gönderiniz