Arama Motoru

Özel Arama

2 Ağustos 2010

Adminimiz Cem ÇİÇEK'den Bir yorum...

Kenetlenmiş bir takım olmak !

HERKESE SELAMLAR
Yeni Sezon Hazırlıklarına Bütün Süper Lig Takımlarından Geç Başladık.Bunun Arkasında Hangi Sebep Yatıyor Bilemiyoruz.Ancak Bilmemiz Gereken Tek Şey Rijkaard'ın Birşeyleri Bilerek Yapmasıdır.Çünkü Resmi Maçlara Bizlerden Sonra Başlayan Bazı Rakiplerimiz Bizden Önce Çalışmalara Başladı.Bu Sezon İçerisinde Bizim Aleyhimize Bir Olay Olabilir.Çünkü Sezon Başındaki Kondisyon Sizi Sezon Sonuna Dek Götürecek Olan Kondisyondur.Hatta Bazen Sizi Sakatlıklardan Bile Korur.Onun İçin İnşallah Rijkaard'ın Bir Bildiği Vardır Diyerekten Bu Konuyu Geçiyorum.

Gelelim Galatasarayımızın Yıllardır Süregelen Problemi Kaleci Konusuna... Galatasaray Yerli Kaleci Konusunda Kendimizi Bildik Bileli Bir Problemi Vardır.Bu Problem Yıllardır Süregelir.Ancak Türkiye'ye Gelen En Kaliteli Yabancı Kalecilerde Galatasaray'dan Çıkmamış Mıdır ? Simoviç,Taffarel,Mondragon
... Üstelik Bunlar Takımımızın Uzun Yıllar Kalesini Korumuş İsimlerdir.Biz Yerli Kaleciden Yanayız.Ancak Olmuyorsa Galatasaray'ın Kalesini Koruyacak Tecrübeli Bir Kaleci Alınmalıdır.Neden mi Aykut Ve Ufuk'a Güvenmiyorum ? Kaleci Futbolcu Yedeği Gibi değildir.Oynamadıkça Körelir Geriler.Bir takımda 1. Kaleci Her Zaman Genç Olmalıdır.Onun Yedeği İse Tecrübeli ve 30 Yaşını Geçmiş Olmalıdır.Genç Kalecide Bir Problem Yaşanırsa O Tecrübesiyle Konuşturur.Ondan Dolayı Yabancı Kaleci Getirmesi Gerekiyorsa Benim Tavsiyem Genç Tecrübeli Ve Yetenekli Olmalıdır.

Gelelim Galatasaray'ın Defansına.... Defansın Sağ Tarafıyla Yani Sağ Bek İle İşe Başlamak İstiyorum.Galatasaray Bu Bölgede Uğur Uçar'ı Ankaragücü'ne Sattı.Bu Bölgede Oynayabilen Sadece 2 futbolcu kaldı.Sabri Ve Serkan Kurtuluş. Serkan 2-3 Yılda Toplam 10 Maça Çıkmamıştır.Ondan Dolayı Onu Ben Orada Oynayabilecek Futbolcu Standardına Koymuyorum.Ancak Defansa Takviye Edilen Ali Turan'ın O Bölgede Oynayabilmesi Büyük Bir Avantajdır.Bu Bölgede Sezon Boyunca Problem Yaşanacağını Zannetmiyorum.Benim İçin Defanstada Problem Yoktur.Orta ikiliyi bence Neill-Ali Turan Oynamalıdır.Servet Yedek Olmalıdır Ancak Gökhan Zan Kesinlikle Gönderilmelidir.Onun Yerine Genç Bir Defans Alınabilir.Tavsiyem : Ediz Bahtiyaroğlu. Solbekte ise Hakan Balta Ve Çağlar Birinci İle Sorun Yaşamayız..

Büyük Sorun Orta Saha... Galatasaray 4-2-3-1 Oynayacağı Düşünülürse Bu İkilinin Birisi Cana Olacak.Yanına İse Top Yapabilen Oyunu Yönlendirebilen Bir Topçu Düşünülüyor.Galatasaray'a En İyi Tavsiyem : Sevgili Galatasaray Yönetimi ve Teknik Ekibi Dünya'da Bu Bölgede Oynayabilen En İyi Oyunculardan Biri Kadromuzda : Elano Blumer. Elano bu takıma kazandırılmalıdır.Kazandırılırsa Büyük İşler Yapar.Cana'nın 3 Yedeği Varken(Mustafa,Ayhan,Barış) Elano'nun Yoktur.Sadece Bu Konuda Birşeyler Yapılmalıdır.
Gelelim İki Kanata. Sağ Kanatta Pino,Solda Kewell.Yedekleri Serdar Özkan,Aydın Yılmaz . Büyük Risk ! Pino Oldukça Süratli Çok Teknik Bir Futbolcu Ayrıca Yeteneklide Ancak Takımımızda 50 Maçı Kaldırır Mı Bilemem ? Onun İçin Tehlike Arz Ediyor. Harry Kewell Geçen Sezona Muhteşem Başladı Ancak Unutulan Birşey Var Harry Kewell 90 Dakika Değil 70 Dakika Oyuncusudur.Onun İçin Sakatlanma Riskide Yüksektir Ve Sol Kanatta Oynayabilen Oyuncumuz Kalmıyor Buna Göre.Yedekler İse Geçen Yıl Çok Şans Verilip Değerlendiremeyen Aydın Ve Bu Sene Umut Versede Soru İşaretli Serdar Özkan.. Galatasaray'a Acil Olarak Oyunu İki Kanatta Oynayabilen 2 Futbolcu Alınmalıdır. %100 Gereklidir.Yerli Futbolcuda Olur Yabancıda.Ancak Kesinlikle Gereklidir.10 Numara Mevkisinde Oynayan Arda'da Hiçbir Problem Yok.Zaten O Oynamazsa İdarelikten Serdar Veya Pino Oynayabilir.Hatta Elano'da Oynar.Sıkıntı Çekilmez Orada.Musa Çağıran'da Genç Olmasına Rağmen İyi İşler Yapabilir.

Geldik Geçen Sene Birçok Başarısızlığın Sebebi Forvete ... Forvette Milan Baros,Mehmet Batdal ve Harry Kewell Var. Harry Kewell İle Başlayalım.Biraz Önce Yazdığım Gibi Takımımızda Direkt Sol Kanat Oynicak Futbolcu Yok Harry Dışında.O Yüzden Harry Sadece Bir Alternatiftir. Ancak Harry Kewell'ın Orada Oynatılırsa Görevinin Fazlasını Yapar. Onu Önceden Tanıdığım İçin Söylüyorum.Mehmet Batdal... Çok Genç. Düşünün 24 Yaşında Hayatında İbb İle Maç Yapmamış.Kayserispor İle Maç Yapmamış.Yani Seviyesini Yükseltecek Üst Düzey Maçlar Oynamamış.Bank Asya Kesinlikle Ölçü Değildir.Ancak Uzun Boyuna Rağmen Muazzam Bir Tekniği Var. Yani İşlenirse Ve Seviye Atlatılırsa Milli Takımın Banko Forveti Geliyor.Milan Baros ... Taraftarın Sevdiği 1 Numaralı Forvet. Milan Baros Konusunda Kimse Buna Değinmiyor.İlk Kez Ben Yazıyorum.Milan Baros Fener Maçında Sakatlandıktan Sonra Aylarca Oynamadı.Sonra Oynamaya Başladı. Goller Atmaya Başladı Ve Tekrar Sakatlanarak Son 2-3 Hafta Yine Oynamadı.Sonra Hazırlık Kampı Başladı Yine Oynamaya Başladı Ve Sakatlandıki 2-3 Haftadan Daha Fazla Sürdü Ve Sürüyor Bu Sakatlık. Yani Demek İstediğim Milan Baros Teklemeye Başlıyor Olabilir.Galatasaray Baros'a Alternatif Bir Forvet Değil Baros'a Rakip Banko Oynayabilecek Forvet Almalıdır.

SAYGILARIMLA
CEM ÇİÇEK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı Yazınız Ve bir hesabınız yoksa ''ANONİM'' i seçiniz.Yorumunuzu gönderiniz